STAP 3
het steunen van projecten

Heb je geen fiets om in te leveren maar wil je Bikes4Africa toch steunen? Dat kan! Je kunt je donatie over maken op NL83INGB0672302616 t.n.v. Bikes4Africa.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om met je school, eigen project of sponsorproject samen te werken met Bikes4Africa. Neem hiervoor contact op via info@12gobiking.nl

De onderstaande projecten hebben we inmiddels kunnen steunen.

Rainbow Angels 1
Zuid-afrika
Maart 2024

kortere wachtrij voor de rainbow angels van Victory4all

Victory4All, opgericht in 2003 door Johan en Astrid Vos, zet zich in voor een hoopvolle toekomst voor kinderen uit sloppenwijken in Jeffrey's Bay en Humansdorp. Met meer dan 80 lokale en internationale medewerkers en vrijwilligers, bieden ze goed onderwijs aan meer dan 600 kinderen in een liefdevolle omgeving.
Een veilige haven, Rainbow Angels, concentreert zich op kinderen met meervoudige handicaps zoals cerebrale parese en spierziekten. Ze bieden specialistische begeleiding en op maat gemaakte hulpmiddelen om communicatie, motoriek en vaardigheden te verbeteren. Dagelijkse activiteiten zoals zwemmen, balspellen en massage, terwijl statafels en looprekken worden gebruikt om mobiliteit te stimuleren. Bovendien bevordert Rainbow Angels creativiteit met knutselen, muziekactiviteiten, dansen en bijbelse verhalen. De vooruitgang van de kinderen, hoe klein ook, wordt gekoesterd.
Het programma ondersteunt ook families bij het vinden van specialistische zorg en hulpmiddelen. Victory4All doorbreekt met de Rainbow Angels de spiraal van armoede door kinderen een liefdevolle omgeving te bieden waarin ze kunnen groeien en zich ontwikkelen, ondanks de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.
Bikes4Africa doet een donatie á € 5.000,- voor nieuwe lokalen voor de Rainbow Angels zodat de wachtrij korter wordt.

Woord en Daad Job Booster
Burkina Faso
februari 2024

BIKES4AFRICA STEUNT JOB BOOSTER PROJECT VAN WOORD EN DAAD

Bikes4Africa steunt Job Booster met een donatie van € 4.000,-. Job Booster is een initiatief van Woord en Daad dat al sinds 2018 samenwerkt met lokale organisaties in Burkina Faso. Het doel van Job Booster is om jongeren in Burkina Faso aan een waardig inkomen te helpen door zich te richten op werkgelegenheid en ondernemerschap. In de afgelopen vijf jaar heeft het project meer dan 20.000 jongeren in het westen van Burkina Faso ondersteund, en nu wordt het uitgebreid naar de oostelijke regio's.
Het programma biedt trainingen aan jongeren voor specifieke vacatures bij bedrijven, zoals fietsenmaker, buschauffeur of zonnepaneelinstallateur. In de oostelijke provincies, waar klimaatverandering en terrorisme serieuze bedreigingen vormen voor levensonderhoud, ligt de nadruk op het ondersteunen en versterken van startende ondernemers. Jongeren worden aangemoedigd om ondernemingsplannen te schrijven, krijgen aanvullende trainingen en worden gecoacht door ervaren ondernemers.
Job Booster streeft naar het creëren van gemiddeld drie nieuwe arbeidsplaatsen bij de ondersteunde bedrijven en wil ook achtergestelde groepen in de samenleving helpen accepteren. Hoewel de jongeren een financiële bijdrage leveren, zijn aanvullende investeringen nodig om het initiatief te ondersteunen en in de komende jaren 9.050 jongeren te helpen aan een inkomen. 

Donatiebord 12GO
Moordrecht
januari 2024

12GO Biking schenkt gulle donatie aan Bikes4Africa

Bikes4Africa heeft een mooie donatie heeft ontvangen van 12GO Biking, ter waarde van maar liefst 15.000 euro. Deze gift is het resultaat van een initiatief van 12GO Biking tijdens de feestdagen.
Bij 12GO Biking kregen medewerkers niet alleen de mogelijkheid om een kerstpakket te kiezen, maar ook om een goed doel te selecteren waar een donatie naartoe zou gaan. We zijn ontzettend dankbaar dat Bikes4Africa werd gekozen als ontvanger van deze prachtige donatie. 
Deze steun stelt Bikes4Africa in staat om de missie voort te zetten en nog meer projecten in Afrika te steunen. Dankzij de bijdrage van 12GO Biking kunnen we met fietsen de mobiliteit verbeteren, voorzien in levensbehoeften en kansen creëren voor een betere toekomst. Dankzij deze donatie van 12GO Biking kunnen we deze impact vergroten en nog meer levens positief beïnvloeden.

DSC06924 1568x1045
uganda
januari 2024

Donatie voor het werk van stichting you in uganda

Bikes4Africa doet een mooie donatie á € 500,- voor het werk van Kristi Camphuijsen voor stichting YOU Uganda. Kristi gaat de komende drie maanden aan de slag in Uganda voor deze stichting.
In Lukumbi werken ze zij aan zij met de lokale gemeenschap om een hoopvolle toekomst op te bouwen. Stichting YOU speelt hier een cruciale rol door financiële en sociale ondersteuning te bieden en zo de zelfredzaamheid van het dorp te bevorderen.
Een van de opmerkelijke projecten van Stichting YOU is de bouw van een buurthuis, een veelbelovende ontmoetingsplek voor de inwoners van Lukumbi. Hier zullen de activiteiten en bijeenkomsten van de stichting plaatsvinden, en tevens zal het dienen als noodopvang.
Daarnaast heeft Stichting YOU een familieondersteuningsprogramma opgezet. Elke donderdag gaat het team naar Lukumbi om met families te praten en te kijken hoe ze begeleiding kunnen bieden. Deze gesprekken hebben al tot mooie resultaten geleid, zoals de start van mandenvlechtwerk en het opzetten van een eigen snackkraampje door de vrouwen.
Met de donatie van Bikes4Africa kunnen stichting YOU dit werk voortzetten en een blijvende impact maken in Lukumbi. 

Lighthouse
Namibië
december 2023

Bikes4Africa Doneert aan Lighthouse Ministry voor schooluniformen in namibie

In een wereld waar een schooluniform het verschil kan maken tussen onderwijs en uitsluiting, heeft Bikes4Africa een donatie van €1500,- gedaan aan Lighthouse Ministry in Namibië. Deze donatie is een sprankje hoop voor meer dan 20 kinderen, waardoor zij de kans krijgen om volgend schooljaar weer naar school te gaan.
Lighthouse Ministry is een baken van ondersteuning voor de meest kwetsbare kinderen in Rehoboth, Namibië. Het biedt een breed scala aan programma's, gericht op het verbeteren van het leven van deze kinderen.
Lighthouse Ministry focust op kwetsbare kinderen en biedt cruciale steun door schooluniformen en gevulde schooltassen te verstrekken. Voor €65,- per kind kunnen ze voorzien worden van deze essentiële benodigdheden. Deze donatie betekent dat ruim 20 kinderen weer toegang hebben tot onderwijs.
Naast het waarborgen van schoolbenodigdheden, biedt Lighthouse een veilige haven met programma's zoals naschoolse opvang, de Sunshine Club voor maaltijden en activiteiten, tienermiddagen gericht op geloof en zelfontwikkelingsprogramma's om talenten te ontdekken.
De bijdrage van Bikes4Africa is niet alleen geld, maar een investering in de toekomst van deze kinderen. Het opent de deur naar gelijke onderwijskansen en een hoopvolle toekomst voor de jeugd in Namibië.

Shehara uit Sri Lanka social
Sri lanka
november 2023

Bikes4Africa Steunt Fietsproject in Sri Lanka met Donatie

Ondanks dat de focus van Bikes4Africa meestal gericht is op het ondersteunen van initiatieven in Afrika, gelooft het in de kracht van fietsen en hoe dit het leven van mensen wereldwijd kan veranderen. Dit heeft geleid tot een speciale donatie van € 5.000 aan een project in Sri Lanka.
Sri Lanka staat momenteel voor een zware economische crisis die directe gevolgen heeft voor de kinderen in 34 Compassion-projecten. De plotselinge onbetaalbaarheid van het openbaar vervoer heeft het dagelijkse leven van veel gezinnen ontwricht, waarbij kinderen de toegang tot onderwijs verliezen. Een fiets kan hier een wereld van verschil maken, en dat is precies waar deze donatie op focust.
Terwijl Nederland 23 miljoen fietsen telt en fietsen een alledaags transportmiddel is, is dat in Sri Lanka een luxe die buiten bereik ligt voor veel gezinnen. Met het openbaar vervoer nu onbetaalbaar, moeten kinderen lange afstanden te voet afleggen waar het gemiddeld 36 graden is, wat hun energie en concentratie aantast en hen zelfs weerhoudt van school en Compassion-projecten.
Van de 1.800 deelnemende kinderen aan Compassion-projecten hebben slechts 800 toegang tot een fiets. Deze donatie van Bikes4Africa ondersteunt het streven van Compassion Nederland om nog eens 1.000 kinderen van een fiets te voorzien, waardoor ze niet alleen toegang krijgen tot transport, maar ook tot onderwijs en een betere toekomst.

Ambachtenschool
zuid-afrika
oktober 2023

Donatie van EUr 24.000,- voor ambachtenschool Tjommie

Bikes4Africa zal het schoolgeld voor 20 studenten, elk ter waarde van €1200,-, doneren aan de Stichting Tjommie. Deze bijdrage zal jongeren in ruraal Zuid-Afrika ondersteunen om een driejarige beroepsopleiding te volgen aan de nieuwe Ambachten School, een initiatief gestart door Ndlovu Care Group in samenwerking met de RB Foundation.
De Ambachten School is inmiddels een jaar operationeel en zal jaarlijks ongeveer 60 jongeren de kans bieden om een beroepsopleiding te volgen. Deze opleiding omvat praktijkgerichte training en stages bij lokale bedrijven. Dit project is niet alleen een stap richting de wederopbouw na de pandemie, maar het zorgt er ook voor dat de kansen voor jongeren in stand blijven, zelfs te midden van de crisis. De jeugdwerkloosheid in Limpopo, Zuid-Afrika, bedraagt een alarmerende 60%. Voor veel jongeren is verder onderwijs geen haalbare optie. 
Door te investeren in educatie en kansen, dragen we bij aan de wederopbouw van levens, vooral in deze tijd van onzekerheid door de nasleep van de pandemie. Met dit gebaar bieden we niet alleen opleidingen, maar ook hoop en perspectief aan de jeugd, en helpen we hen om tegen alle verwachtingen in hun dromen te verwezenlijken.

Rainbow Angels 1
zuid-afrika
september 2023

twee nieuwe lokalen voor de rainbow angels van Victory4all 

Victory4All, opgericht in 2003 door Johan en Astrid Vos, zet zich in voor een hoopvolle toekomst voor kinderen uit sloppenwijken in Jeffrey's Bay en Humansdorp. Met meer dan 80 lokale en internationale medewerkers en vrijwilligers, bieden ze goed onderwijs aan meer dan 600 kinderen in een liefdevolle omgeving.
Een veilige haven, Rainbow Angels, concentreert zich op kinderen met meervoudige handicaps zoals cerebrale parese en spierziekten. Ze bieden specialistische begeleiding en op maat gemaakte hulpmiddelen om communicatie, motoriek en vaardigheden te verbeteren. Dagelijkse activiteiten zoals zwemmen, balspellen en massage, terwijl statafels en looprekken worden gebruikt om mobiliteit te stimuleren. Bovendien bevordert Rainbow Angels creativiteit met knutselen, muziekactiviteiten, dansen en bijbelse verhalen. De vooruitgang van de kinderen, hoe klein ook, wordt gekoesterd.
Het programma ondersteunt ook families bij het vinden van specialistische zorg en hulpmiddelen. Victory4All doorbreekt met de Rainbow Angels de spiraal van armoede door kinderen een liefdevolle omgeving te bieden waarin ze kunnen groeien en zich ontwikkelen, ondanks de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.
Bikes4Africa doet een donatie á € 10.000,- voor twee nieuwe lokalen voor de Rainbow Angels

1
kenia
augustus 2023

Shoulder 2 shoulder projecten gesteund door bikes4africa

Bikes4Africa doet een donatie á € 10.000,- voor de projecten van Stichting Shoulder 2 Shoulder foundation. Shoulder 2 Shoulder International is een non-profitorganisatie in Mombasa, Kenia, gericht op het bieden van hoop en een toekomst aan weeskinderen en straatjongeren. De organisatie heeft drie hoofdprogramma's:
Dickson Children Centre (DCC): Dit omvat pleegzorghuizen waar dakloze en verwaarloosde kinderen een thuis vinden. De kinderen krijgen professionele zorg, onderwijs en training, en er wordt gewerkt aan het herstellen van familierelaties. Pleegouders worden ondersteund, en het doel is om de kinderen uiteindelijk zelfstandige en verantwoordelijke burgers te laten worden.
Onesimus Good News Boys Centre (OGBC): Dit rehabilitatiecentrum richt zich op voormalige straatjongens tussen 7 en 16 jaar. Ze krijgen onderdak, voeding, onderwijs en begeleiding, met nadruk op lichamelijk, sociaal, psychologisch en geestelijk herstel. De nadruk ligt op rehabilitatie en het integreren van de jongens in de samenleving als verantwoordelijke burgers.
Dickson Comprehensive School (DCS): Deze school begon als een kleuterschool voor kinderen van de organisatie en is uitgebreid tot een lagere school voor kinderen in de omgeving. De school biedt onderwijs, bijbelse principes en voedzame maaltijden. Er is aandacht voor ouderbetrokkenheid en hygiëne-educatie.
S2S International streeft naar het versterken van kansarme kinderen en jongeren, waarbij samenwerking met lokale en internationale partners van groot belang is. De organisatie focust op het identificeren van behoeftige kinderen, het bieden van een veilige en liefdevolle omgeving, en het verstrekken van onderwijs, begeleiding en training. S2S heeft als doel om deze jongeren te helpen zich te ontwikkelen tot onafhankelijke, verantwoordelijke en christelijke burgers. 

Job Booster W&D
Burkina Faso
juli 2023

Bikes4africa steunt job booster project van woord en daad

Job Booster is een initiatief van Woord en Daad dat in 2018 van start ging in samenwerking met lokale organisaties. Het doel van Job Booster is om jongeren in Burkina Faso aan een waardig inkomen te helpen door zich te richten op werkgelegenheid en ondernemerschap. In de afgelopen vijf jaar heeft het project meer dan 20.000 jongeren in het westen van Burkina Faso ondersteund, en nu wordt het uitgebreid naar de oostelijke regio's.
Het programma biedt trainingen aan jongeren voor specifieke vacatures bij bedrijven, zoals fietsenmaker, buschauffeur of zonnepaneelinstallateur. In de oostelijke provincies, waar klimaatverandering en terrorisme serieuze bedreigingen vormen voor levensonderhoud, ligt de nadruk op het ondersteunen en versterken van startende ondernemers. Jongeren worden aangemoedigd om ondernemingsplannen te schrijven, krijgen aanvullende trainingen en worden gecoacht door ervaren ondernemers.
Job Booster streeft naar het creëren van gemiddeld drie nieuwe arbeidsplaatsen bij de ondersteunde bedrijven en wil ook achtergestelde groepen in de samenleving helpen accepteren. Hoewel de jongeren een financiële bijdrage leveren, zijn aanvullende investeringen nodig om het initiatief te ondersteunen en in de komende jaren 9.050 jongeren te helpen aan een inkomen. Bikes4Africa steunt Job Booster met een donatie van € 5.000,-.

Nigeria
april 2023

Verwoestende brand invluchtelingenkamp in Muna, nigeria

Het Muna vluchtelingenkamp in de Nigeriaanse deelstaat Borno, waar meer dan 50.000 ontheemden wonen, is in korte tijd getroffen door vier branduitbraken. Bij de laatste brand op 6 maart zijn 69 hutten volledig verwoest, waardoor mensen hun huisraad, kleren, keukengerei en levensmiddelen hebben verloren. ZOA is de eerste instantie die ter plaatse kwam om hulp te bieden aan de getroffenen, aangezien er nog geen andere hulpinstanties aanwezig waren. ZOA wil 141 huishoudens van onderdak voorzien en alle 391 getroffenen steunen met huishoudelijke middelen, zoals keukengerei en levensmiddelen. De organisatie wil seizoensbestendige tijdelijke onderkomens verstrekken met katoenen zeilen als dakbedekking, plastic dekzeilen als vloer en houten palen voor de wanden. Het is van groot belang dat deze mensen snel weer onderdak krijgen, aangezien de provisorische rieten hutten niet bestand zijn tegen het aankomende regenseizoen en deze mensen anders aan nog meer gevaren blootstaan. Om deze noodhulp te financieren heeft Bikes4Africa een donatie á € 10.000,- gegeven.

Ethiopië
maart 2023

Bikes4Africa doneert aan Stichting Denhofe voor een ziekenhuis in Ethiopie

Bikes4Africa werd benaderd door stichting Denhofe die betrokken is bij Denbi Maranatha Health Center PLC in Debre Zeit, Ethiopië. Deze organisatie heeft in 2020 grond verworven en beschikt over een investment permit om daarop een primary hospital te bouwen. Het huidige aanbod van medische zorg in de directe omgeving van het toekomstige ziekenhuis is zeer gering. Voor het verkrijgen van basiszorg moeten mensen nu een stuk reizen waarvoor meestal geen financiële middelen bestaan. Bij de exploitatie van het ziekenhuis zal onderscheid gemaakt worden tussen enerzijds de primaire doelgroep: patiënten uit armere bevolkingsgroepen, die een sterk gereduceerde bijdrage verschuldigd zijn en anderzijds meer draagkrachtige patiënten, die de gangbare bijdrage voor medische zorg verschuldigd zijn. Door kwalitatief goede medische zorg zal het ziekenhuis ook voor de laatste doelgroep aantrekkelijk zijn. Bikes4Africa is verheugd om bij te dragen aan dit belangrijke project met een donatie á € 10.000,- en kijkt ernaar uit om samen te werken met Stichting Denhofe om de gezondheidszorg in Ethiopië te verbeteren.

Kenia
maart 2023

Donatie voor project in Siaya, Kenia: toekomst voor kinderen

In oktober 2022 heeft een aantal collega’s van 12GO Biking een reis gemaakt naar Kenia. Naast het genieten van dit prachtige land zijn er ook verschillende projecten bezocht, die zijn of worden gesteund.
 
Het project van stichting Dorcas dat bezocht is, begeleidt jaarlijks rond de 250 kwetsbare kinderen in Siaya, Kenia. Ze leren daar sociale vaardigheden maar ook omgaan met geld en vaardigheden die ze kunnen gebruiken om kansen op werk te vergroten. Tevens leren ze wat hun rechten zijn.
Het doel is de eigenwaarde en sociaal bewustzijn van deze kinderen te vergroten. In het project worden naast de kinderen vooral de ouders begeleid op het gebied van kinderrechten en hoe zij hun inkomen kunnen verbeteren en zo hun kinderen een betere toekomst te kunnen geven.
De lokale gemeenschap wordt begeleid om zogeheten “ community- safetynets” te versterken. De lokale gemeenschap kan het beste een veilige omgeving creëren voor de kinderen. Hiervoor worden structuren in de lokale gemeenschap opgezet en begeleid.
Deelnemende kinderen (en de gezinnen) komen uit de meest kwetsbare laag in Siaya, Kenia. Bikes4Africa steunt dit project van stichting Dorcas met een donatie á € 3750,-.

Kenia
februari 2023

tablets voor kinderen st. martin's primary school

In oktober 2022 heeft een aantal collega’s van 12GO Biking een reis gemaakt naar Kenia. Naast het genieten van dit prachtige land zijn er ook verschillende projecten bezocht, die zijn of worden gesteund.
 
Een van de bezoeken was aan de St. Martin's Primary School in Nairobi. Deze school staat midden in de sloppenwijken, er wordt naast onderwijs dan ook voorzien in 3 maaltijden per dag en waar nodig slaapplaatsen. Dit zorgt voor een stabiele basis in de ontwikkeling van de kinderen die in moeilijke omstandigheden van de sloppenwijken opgroeien. Dit alles door de ongekende inzet van de zusters die deze school runnen. Hun leven staat in het teken van de school en de kinderen.

Eerder is dankzij een donatie van Bikes4Africa een afgebrande slaapzaal weer opgebouwd. De school draait weer en heeft behoefte aan tablets voor het lesgeven aan de leerlingen. Door een donatie á € 7500,-  van onze stichting kunnen deze tablets nu aangeschaft worden.

Hoe werkt het?

Lees hieronder de 3 stappen door; inzamelen, verkopen en het steunen van projecten.

INZAMELEN

De eerste stap om middelen te verkrijgen is het inzamelen van fietsen. We zoeken alleen goed rijdbare fietsen.

VERKOPEN

De fietsen die zijn ingeleverd of ingeruild, sturen we niet zomaar naar projecten in Afrika. We verkopen ze eerst, om daarmee projecten te kunnen steunen.

projecten

Met het geld, verkregen uit de fietsen, steunen we projecten in Afrika. Doe mee!

ONTWERP & REALISATIE : INFIGOO CREATIEVE MEDIA

© Bikes4Africa 2020