BIKES4AFICA WEKEN
Tanzania
Juli 2024

12GO Biking doneert 50.000,- voor de bouw en renovatie van 20 huizen in Tanzania.

In plaats van de gebruikelijke inruilweken, waarbij klanten korting kregen voor het inruilen van hun oude fiets, steunt 12GO Biking dit jaar het Compassion huizenbouwproject in Tanzania.

Stichting Compassion helpt kinderen die in armoede opgroeien op alle aspecten van hun leven. In Tanzania zijn er bijna 600 Compassion-projecten bij lokale kerken, waar wekelijks meer dan 100.000 kinderen naartoe gaan. Dit jaar is er dringend behoefte aan nieuwe of gerenoveerde huizen voor de meest kwetsbare gezinnen. Veel van deze gezinnen wonen in vervallen huizen en kunnen zich geen nieuw huis veroorloven. Bovendien worden ze geconfronteerd met extreme droogte en overstromingen. Een veilige thuisbasis kan helpen bij het opbouwen van een toekomst voor deze gezinnen met kinderen.

Het doel van deze actie was om € 50.000,- op te halen voor de bouw en renovatie van 20 huizen voor 20 gezinnen in Tanzania. Om dit doel te bereiken, konden klanten het huizenbouwproject steunen door één van de geselecteerde e-bikes aan te schaffen. Voor elke verkochte geselecteerde e-bike doneerde 12GO Biking € 100,-.

Ook zijn er veel fietsen gedoneert aan Bikes4Africa die weer goed besteed kunnen worden aan andere projecten!