Veel gestelde vragen

Voor vragen kan je contact opnemen door te mailen naar: info@12gobiking.nl of door te bellen naar 0182-621850.

Wat is het doel van Bikes4Africa?

Bikes4Africa heeft als doel om via fietsen doelen te steunen in Afrika. Bij voorkeur zijn dit fiets gerelateerde doelen. Bikes4Africa is begin 2018 ontstaan tijdens een door 12GO Biking georganiseerd inruilspektakel. Het doel was toen en is nog steeds om niet alleen een succesvolle inruilactie te hebben, maar om daarbij ook te zoeken naar mogelijkheden om met de zegen die we ervaren op ons werk, iets terug te doen.

Wat gebeurt er met mijn ingeruilde fiets?

Als je een fiets bij 12GO Biking inruilt wordt de staat van de fiets beoordeelt door één van de medewerkers van 12GO Biking. Aan de hand van de staat van de fiets wordt een keuze gemaakt. Als de fiets nog in goede staat is dan zal de fiets verkocht worden via het Marktplaats account van Bikes4Africa. Als de fiets in minder goede staat is dan zal de fiets worden verkocht aan een opkoper.

Hoe besteed Bikes4Africa de opbrengst van de verkochte fietsen?

Van de opbrengst van de verkochte fietsen worden nieuwe kinderfietsen en mountainbikes gekocht bij onze leveranciers. Deze fietsen sturen we op naar de betreffende projecten in Afrika. Daarnaast worden enkele projecten ook financieel gesteund.

Wie bekostigt de reiskosten voor het bezoek aan de projecten in Afrika.

Jaarlijks gaat een groep 12GO-ers naar één van de projecten die gesteund worden door Bikes4Africa om daar daadwerkelijk te helpen. Deze reis wordt betaald door en het personeel en 12GO Biking zelf. Dit gaat niet af van de opbrengst van Bikes4Africa.

Kan ik ook een fiets inleveren zonder een nieuwe fiets te kopen bij 12GO Biking?

Ja, je kunt je oude fiets altijd inleveren bij 12GO Biking. Wel nemen we alleen rijdbare fietsen in. Oud ijzer is niet welkom. Je kunt je hiervoor melden bij de werkplaatsbalie.

Waarom vermelden julie per project hoeveel er geschonken wordt?

Geven en anderen helpen doe je zonder daarmee te koop te lopen. Toch delen we bij de projecten van Bikes4Africa wél wat er uitgegeven wordt. Zodat je ook ziet dat het daadwerkelijk meehelpt als jij je fiets inlevert. De bedragen vermelden we dus als verantwoording naar jou toe.

Hoe werkt het?

Lees hieronder de 3 stappen door; inzamelen, verkopen en het steunen van projecten.

INZAMELEN

De eerste stap om middelen te verkrijgen is het inzamelen van fietsen. We zoeken alleen goed rijdbare fietsen.

VERKOPEN

De fietsen die zijn ingeleverd of ingeruild, sturen we niet zomaar naar projecten in Afrika. We verkopen ze eerst, om daarmee projecten te kunnen steunen.

projecten

Met het geld, verkregen uit de fietsen, steunen we projecten in Afrika. Doe mee!

ONTWERP & REALISATIE : INFIGOO CREATIEVE MEDIA

© Bikes4Africa 2020