1
kenia
augustus 2023

Shoulder 2 shoulder projecten gesteund door bikes4africa

Bikes4Africa doet een donatie á € 10.000,- voor de projecten van Stichting Shoulder 2 Shoulder foundation. Shoulder 2 Shoulder International is een non-profitorganisatie in Mombasa, Kenia, gericht op het bieden van hoop en een toekomst aan weeskinderen en straatjongeren. De organisatie heeft drie hoofdprogramma's:
Dickson Children Centre (DCC): Dit omvat pleegzorghuizen waar dakloze en verwaarloosde kinderen een thuis vinden. De kinderen krijgen professionele zorg, onderwijs en training, en er wordt gewerkt aan het herstellen van familierelaties. Pleegouders worden ondersteund, en het doel is om de kinderen uiteindelijk zelfstandige en verantwoordelijke burgers te laten worden.
Onesimus Good News Boys Centre (OGBC): Dit rehabilitatiecentrum richt zich op voormalige straatjongens tussen 7 en 16 jaar. Ze krijgen onderdak, voeding, onderwijs en begeleiding, met nadruk op lichamelijk, sociaal, psychologisch en geestelijk herstel. De nadruk ligt op rehabilitatie en het integreren van de jongens in de samenleving als verantwoordelijke burgers.
Dickson Comprehensive School (DCS): Deze school begon als een kleuterschool voor kinderen van de organisatie en is uitgebreid tot een lagere school voor kinderen in de omgeving. De school biedt onderwijs, bijbelse principes en voedzame maaltijden. Er is aandacht voor ouderbetrokkenheid en hygiëne-educatie.
S2S International streeft naar het versterken van kansarme kinderen en jongeren, waarbij samenwerking met lokale en internationale partners van groot belang is. De organisatie focust op het identificeren van behoeftige kinderen, het bieden van een veilige en liefdevolle omgeving, en het verstrekken van onderwijs, begeleiding en training. S2S heeft als doel om deze jongeren te helpen zich te ontwikkelen tot onafhankelijke, verantwoordelijke en christelijke burgers.