DSC06924 1568x1045
uganda
januari 2024

Donatie voor het werk van stichting you in uganda

Bikes4Africa doet een mooie donatie á € 500,- voor het werk van Kristi Camphuijsen voor stichting YOU Uganda. Kristi gaat de komende drie maanden aan de slag in Uganda voor deze stichting.
In Lukumbi werken ze zij aan zij met de lokale gemeenschap om een hoopvolle toekomst op te bouwen. Stichting YOU speelt hier een cruciale rol door financiële en sociale ondersteuning te bieden en zo de zelfredzaamheid van het dorp te bevorderen.
Een van de opmerkelijke projecten van Stichting YOU is de bouw van een buurthuis, een veelbelovende ontmoetingsplek voor de inwoners van Lukumbi. Hier zullen de activiteiten en bijeenkomsten van de stichting plaatsvinden, en tevens zal het dienen als noodopvang.
Daarnaast heeft Stichting YOU een familieondersteuningsprogramma opgezet. Elke donderdag gaat het team naar Lukumbi om met families te praten en te kijken hoe ze begeleiding kunnen bieden. Deze gesprekken hebben al tot mooie resultaten geleid, zoals de start van mandenvlechtwerk en het opzetten van een eigen snackkraampje door de vrouwen.
Met de donatie van Bikes4Africa kunnen stichting YOU dit werk voortzetten en een blijvende impact maken in Lukumbi.