Kenia
november 2021

weer 100 nieuwe fietsen de weg op in Kenia

Soms komt er iets op je pad waar je geen nee tegen kunt zeggen. Zo werd Bikes4Africa benaderd door een organisatie uit Kenia. Deze organisatie had 100 fietsen en 50 fietskarren beschikbaar en wil deze graag schenken aan Cycling out of Poverty in Kenia. Om dit te financieren was nog een bijdrage nodig. In overleg met deze organisatie heeft Bikes4Africa besloten de resterende € 10290,- te doneren om zo ervoor te zorgen dat deze zogenaamde Buffalo bikes bij CooP terecht komen.

Eerder al heeft Bikes4Africa projecten van CooP gesteund. Deze organisatie gebruikt de fietsen zodat medewerkers in de zorg en het onderwijs naar hun werk kunnen gaan. Daarnaast zijn de fietsen het laatste jaar gebruikt om de bevolking in de dorpen voorlichting te geven over corona en konden zorgmedewerkers naar hun patiënten toe op deze fietsen.

De eerste 50 fietsen zullen dit jaar nog geleverd worden aan CooP Africa en de tweede 50 fietsen zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar geleverd worden. Bikes4Africa is blij dat we op deze manier weer een mooie bijdrage kunnen leveren voor CooP Africa.