Bolera Primary School
Malawi
Mei 2024

Donatie voor aanschaf fietsen voor onderwijzers Bolera Primary School

Stichting Vrienden voor Afrika willen de algemene kennis van de jonge generatie in Malawi vergroten door het basis en voortgezet onderwijs structureel te verbeteren en financieel te ondersteunen.

Algemene kennis is de basis voor ontwikkeling. Stichting Vrienden voor Afrika geeft bijdrage aan kwalitatief goed onderwijs op zowel basis-en middelbare (technische) scholen. Door de educatie te verbeteren wordt het kennisniveau van mensen groter. Wanneer deze kennis wordt vergroot, kunnen mensen zich beter redden in diverse situaties. De kennisgebieden zijn bijvoorbeeld: landbouw, irrigatie, ondernemerschap, verder ontplooien van beroepsgericht onderwijs, hygiëne, gezondheid, et cetera. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van de van de mensen in Malawi. De christelijke identiteit staat centraal in het handelen van de stichting. De waarden waaruit de stichting handelt zijn: betrokkenheid, bewogenheid en opkomen voor onrechtvaardigheid. Er wordt vanuit de stichting gestreefd naar gelijkheid, zodat iedereen in Malawi de kans heeft om scholing te krijgen.

Door uitbreiding van Bolera Primary School zijn er 11 extra onderwijzers in dienst gekomen die dagelijks ruim een uur heen en weer lopen als woon- werkverkeer. Voor deze onderwijzers Doneert Bikes4Africa 1000,- voor 11 fietsen.