Kenia
maart 2023

Donatie voor project in Siaya, Kenia: toekomst voor kinderen

In oktober 2022 heeft een aantal collega’s van 12GO Biking een reis gemaakt naar Kenia. Naast het genieten van dit prachtige land zijn er ook verschillende projecten bezocht, die zijn of worden gesteund.
 
Het project van stichting Dorcas dat bezocht is, begeleidt jaarlijks rond de 250 kwetsbare kinderen in Siaya, Kenia. Ze leren daar sociale vaardigheden maar ook omgaan met geld en vaardigheden die ze kunnen gebruiken om kansen op werk te vergroten. Tevens leren ze wat hun rechten zijn.
Het doel is de eigenwaarde en sociaal bewustzijn van deze kinderen te vergroten. In het project worden naast de kinderen vooral de ouders begeleid op het gebied van kinderrechten en hoe zij hun inkomen kunnen verbeteren en zo hun kinderen een betere toekomst te kunnen geven.
De lokale gemeenschap wordt begeleid om zogeheten “ community- safetynets” te versterken. De lokale gemeenschap kan het beste een veilige omgeving creëren voor de kinderen. Hiervoor worden structuren in de lokale gemeenschap opgezet en begeleid.
Deelnemende kinderen (en de gezinnen) komen uit de meest kwetsbare laag in Siaya, Kenia. Bikes4Africa steunt dit project van stichting Dorcas met een donatie á € 3750,-.