Ambachtenschool
zuid-afrika
oktober 2023

Donatie van EUr 24.000,- voor ambachtenschool Tjommie

Bikes4Africa zal het schoolgeld voor 20 studenten, elk ter waarde van €1200,-, doneren aan de Stichting Tjommie. Deze bijdrage zal jongeren in ruraal Zuid-Afrika ondersteunen om een driejarige beroepsopleiding te volgen aan de nieuwe Ambachten School, een initiatief gestart door Ndlovu Care Group in samenwerking met de RB Foundation.
De Ambachten School is inmiddels een jaar operationeel en zal jaarlijks ongeveer 60 jongeren de kans bieden om een beroepsopleiding te volgen. Deze opleiding omvat praktijkgerichte training en stages bij lokale bedrijven. Dit project is niet alleen een stap richting de wederopbouw na de pandemie, maar het zorgt er ook voor dat de kansen voor jongeren in stand blijven, zelfs te midden van de crisis. De jeugdwerkloosheid in Limpopo, Zuid-Afrika, bedraagt een alarmerende 60%. Voor veel jongeren is verder onderwijs geen haalbare optie. 
Door te investeren in educatie en kansen, dragen we bij aan de wederopbouw van levens, vooral in deze tijd van onzekerheid door de nasleep van de pandemie. Met dit gebaar bieden we niet alleen opleidingen, maar ook hoop en perspectief aan de jeugd, en helpen we hen om tegen alle verwachtingen in hun dromen te verwezenlijken.