Shehara uit Sri Lanka social
Sri lanka
november 2023

Bikes4Africa Steunt Fietsproject in Sri Lanka met Donatie

Ondanks dat de focus van Bikes4Africa meestal gericht is op het ondersteunen van initiatieven in Afrika, gelooft het in de kracht van fietsen en hoe dit het leven van mensen wereldwijd kan veranderen. Dit heeft geleid tot een speciale donatie van € 5.000 aan een project in Sri Lanka.
Sri Lanka staat momenteel voor een zware economische crisis die directe gevolgen heeft voor de kinderen in 34 Compassion-projecten. De plotselinge onbetaalbaarheid van het openbaar vervoer heeft het dagelijkse leven van veel gezinnen ontwricht, waarbij kinderen de toegang tot onderwijs verliezen. Een fiets kan hier een wereld van verschil maken, en dat is precies waar deze donatie op focust.
Terwijl Nederland 23 miljoen fietsen telt en fietsen een alledaags transportmiddel is, is dat in Sri Lanka een luxe die buiten bereik ligt voor veel gezinnen. Met het openbaar vervoer nu onbetaalbaar, moeten kinderen lange afstanden te voet afleggen waar het gemiddeld 36 graden is, wat hun energie en concentratie aantast en hen zelfs weerhoudt van school en Compassion-projecten.
Van de 1.800 deelnemende kinderen aan Compassion-projecten hebben slechts 800 toegang tot een fiets. Deze donatie van Bikes4Africa ondersteunt het streven van Compassion Nederland om nog eens 1.000 kinderen van een fiets te voorzien, waardoor ze niet alleen toegang krijgen tot transport, maar ook tot onderwijs en een betere toekomst.